![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Jestem nowy w tych klockach i dopiero co się uczę, próbuję zrobić portal na którym będzie możliwość zarejestrowania się, logowanie oraz edytowania swoich danych konta. Logowanie i rejestracja jest, tylko problem sprawia mi edytowanie danych. Skorzystałem z skryptu podanego na tej stronie albo coś mi się nie zgadza, oto mój kod. Z tego co widzę to strona działa, lecz po wypełnieniu formularza nic w bazie się nie zmienia. Jak możecie nakierujcie mnie co jest źle. Kod <?php
$add_site = true; session_start(); /** * Formularz oraz skrypt logowania * @author Sobak * @package User System */ require 'header.php'; // Dołącz początkowy kod HTML require 'config.php'; // Dołącz plik konfiguracyjny i połączenie z bazą $id=$_GET['id']; $query=" SELECT * FROM users WHERE id='$id'"; $result=mysql_query($query); $num=mysql_num_rows($result); $i=0; while ($i < $num) { $imie=mysql_result($result,$i,"imie"); $nazwisko=mysql_result($result,$i,"nazwisko"); $email=mysql_result($result,$i,"email"); $miasto=mysql_result($result,$i,"miasto"); ++$i;} $ud_id=$_POST['ud_id']; $ud_imie=$_POST['ud_imie']; $ud_nazwisko=$_POST['ud_nazwisko']; $ud_email=$_POST['ud_email']; $ud_miasto=$_POST['ud_miasto']; $ud_fax=$_POST['ud_fax']; $ud_email=$_POST['ud_email']; $ud_web=$_POST['ud_web']; $query="UPDATE 'users' SET imie='$ud_imie', nazwisko='ud_nazwisko', email='ud_email', miasto='ud_miasto' WHERE id = '$ud_id'"; mysql_query($query); mysql_close(); ?> <form action="test.php" method="post"> <input type="hidden" name="ud_id" value="<?php echo $id; ?>"> Pierwsze imię: <input type="text" name="ud_imie" value="<?php echo $imie; ?>"><br> Nazwisko: <input type="text" name="ud_nazwisko" value="<?php echo $nazwisko; ?>"><br> Adres E-mail: <input type="text" name="ud_email" value="<?php echo $email; ?>"><br> MIasto: <input type="text" name="ud_miasto" value="<?php echo $miasto; ?>"><br> <input type="Submit" value="Aktualizuj"> </form> Ten post edytował Enarek 21.11.2014, 13:57:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:21 |