![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od pewnego czasu mam pewien kłopot z zachowaniem w skrypcie. Opisze syuację po krótce - pobieramy dane z MySQL, które pochłaniają jakieś 1.5GB RAM, dużo danych i wiele łączeń, ale zapytanie SQL będzie optymalizowane. Dodajemy je do tablicy dwuwymiarowej, oto jej struktura:
Dane to HTML. Problem pojawia się taki, że nagle cały kod się wykonuje, ale giną dane z tej tablicy w klasie. Czy PHP ma jakieś restrykcje w tym temacie? Może brak pamięci RAM czyści tą tablicę i wtedy przez uwolnienie zasobów pamięci skrypt nie kończy błędem 'Out of Memory'? Może ktoś miał podobną sytuację i coś o tym wie? Ten post edytował Largo 21.11.2014, 09:26:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniejszy, zapisany blok string'ów jest wyświetlany, ale pozostałe dodane bloki się poddają... Widziałem ten artykuł, spróbuję go zastosować zamiast zwykłych tablic, może się uda. Tylko co może powodować, że wywala wszystko pozostałe? Nagle zwalania 1.5GB RAM, może wtedy wykonuje dalsze operacje? Dziwi mnie po prostu zachowanie kodu, że wykonuje się, ale jakby się czyści... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 40 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż trochę więcej tego kodu bo po jednej linijce to niewiele można wnioskować.
|
|
|
![]()
|
|
Pokaż trochę więcej tego kodu bo po jednej linijce to niewiele można wnioskować. W tym momencie po przypisaniu zmiennych do składowej klasy parsuje się kod do bloku HTML, który zostaje dodany do tablicy. W którymś z tych momentów gubi sie cała tablica z danego $block_path w tablicy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 07:14 |