![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki skrypt, który ładuje mi poszczególne strony/pliki (views/home.php, views/about.php, views/contact.php itd.): $(document).ready(function() { $('#content').load('views/home.php'); $('ul#nav li a').click(function(e) { var pageq = $(this).attr('href'); $('#content').load('views/' + pageq + '.php'); document.title = $(this).attr('rel'); //to get the ajax content and display in div with id 'content' $.ajax({ url:'views/'+pageq+'.php', success: function(data){ $('#content').html(data); } }); //to change the browser URL to 'pageq' if(pageq!=window.location){ window.history.pushState({path:pageq},'',pageq); } return false; }); }); Kiedy wyświetlam te strony, widzę tylko HTML. Np. <h1>Home</h1>. A chciałbym dodać zmienne z innych plików. Np. w pliku setup.php mam zmienną $page. Jak wyświetlić <h1>$page['title']</h1> ? Próbowałem include('config/setup.php'); ale nie działa. Próbowałem też w pliku js: $.get('config/setup.php', { x : y }); tylko nie wiem, co podstawić pod x i y.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod wrzuca się między znaczniki żeby był czytelny, tak to nikt nie będzie tracił czasu na odcyfrowywanie tego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co dostajesz w ajaxie to wynik działania skryptu php napisanego w plikach które odczytujesz więc oczywiste jest że dostajesz <h1>Home</h1>. Ta zmienna page skąd pochodzi, z GET?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:42 |