![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam formularz logowania, ktory po nacisnieciu SUBMIT sprawdza czy login i haslo jest poprawne. Jezeli tak to powinno zmienic sie menu jezeli nie to menu ma byc jak przed logowaniem.
Uklad strony jest taki: index.php w ktorym mam tabelke do ktorej poprzez include("menu.php") laduje menu a pozniej poprzez include $strona laduje dana strone wybrana z menu. Problem jest nastepujacy: formularz logowania wysyla dane login i haslo i sprawdza czy uzytkownik istnieje. ale niestety kontrola tego czy dany login i haslo jest prawidlowe wykonuje sie juz po odswierzeniu, wtedy kiedy menu juz jest wyswietlone - bo wyswietla sie w index.php przed dana strona. I teraz mam problem - jak to zrobic tak by po sprawdzeniu danych z formularza odswierzyla sie strona i przekazala do index.php poprawna zmiena $zalogowany= 0 lub 1 Teraz mam to rozwiazane w malo elegancki sposob - menu jest wyswietlane w calosci i dopiero po kliknieciu na odnosnik sprawdzam czy zmienna zalogowany jest ustawiona na 1. Jak to rozwiazac - zalezy mi na tym by menu jednak wyswietlalo tylko te odnosniki ktore sa przeznaczone dla osob zalogowanych i niezalogowanych (rowniez tutaj pozniej menu bedzie rozne w zaleznosci od uprawnien danego uzytkownika) Pozdrawiam Tomek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proste jak barszcz ![]() http://phorum.org - przeglądnij sobie źródło tego forum (katalog admin najlepiej), a dużo się nauczysz ![]() Ten post edytował sf 8.12.2004, 13:32:48 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zupelnie tego nie rozumię. Kombinuję już pół dnia i ciągle nic nie działa. Zamieszczam kod i proszę o pomoc:
index.php
menu.php:
login.php
Obecnie po zalogowaniu dostaje komunikat: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\apache\htdocs\logowanie\index.php:11) in c:\apache\htdocs\logowanie\login.php on line 11 W helpi wyczytalem ze: "Pamiętaj, że header() może być wywoływana jedynie do momentu nim zostanie wysłana jakakolwiek treść, tzn. znaczniki HTML, puste linie lub wynik pracy php. " Ale w takim razie jak mam zmienic index.php zeby to zadzialalo? Pozdrawiam Tomek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
1. Poczukac na forum, już były pkazywane najprostrze rozwiąania funckje ob_*()
2. Zacząć oddzielać kod HTML od kodu php (Szablony) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:18 |