![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym dowiedzieć się czy istnieją jakieś alternatywy dla pozyskiwania lat/lng z Google Maps bez JSON. Wszystko działało pięknie (pobieranie z google maps lat/lng i wyświetlanie mapy na stronie) do chwili przejścia na serwer docelowy. Teraz nic się nie wyświetla i nie wiem, jak się do tego zabrać. Zastanawiam się nad XML, ale poszukiwania tutoriali o dziwo spaliły na panewce... Z resztą nie wiem, czy szanowne OVH nie blokuje i tego. Szukam czegoś lekkiego, łatwego do implementacji i niezawodnego :-) Z góry dziękuję za pomoc. -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na jakiej podstawie stwierdziles ze json jest zablokowany?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na następującej podstawie:
1. Na localhost działa prawidłowo. 2. Na OVH nie działa. 3. Po pokazaniu kodu strony w miejscach gdzie powinna widnieć zmiena lat i lng są puste pola. Dla pewności, każda zmienna która była wprowadzana lub pobierana z MySQL jest wyświetlana tuż pod jej wywołaniem - pobieranie jest prawidłowe. JSON powinien zebrać dane lat/lng z pliku wynikowego ale tego nie robi. Sprawdzałem jeszcze kilka razy i za każdym razem wychodziło mi: Cytat Array ( [error_message] => You have exceeded your daily request quota for this API. [results] => Array ( ) [status] => OVER_QUERY_LIMIT ) Z tego co pamiętam to limit noncommercial-use to 2500 / day Ja, najwięcej co użyłem to może 50x. Ten post edytował d0m1n1k_ 25.11.2014, 12:01:00 -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dedyka czy dzielony z kimś? weź pod uwagę, że inne serwisy też z tego mogą korzystać
|
|
|
![]()
|
|
Współdzielony niestety :-(((
Ale to nie fair ;-) ;-( -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:45 |