![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa wygląda następująco, jestem w pierwszej klasie technikum informatycznego i mam strasznie ciętego nauczyciela.
Zadał nam ten projekt pomimo tego iż zaczęliśmy dopiero javascripta. I mam ogromną prośbę, jeżeli ktoś z was byłby tak życzliwy i pomógłby mi w tym projekcie będę bardzo wdzięczny. TEMAT: Skrypt losowania 7 liter - litery mogą się powtarzać, a następnie wypisania z tych liter słów dostępnych w słowniku. Słów w słowniku ma być 50, słowa akurat nie robią problemu, najważniejszy jest sam kod, do którego nawet nie wiem jak się zabrać, a miałem tylko wprowadzenie do tego języka. PROSZĘ O POMOC ![]() Z góry wielkie dzięki ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witamy na Forum.
Tu nikt nie da Ci gotowca, chyba, że skorzystasz z działu "Poszukuję", ale musisz liczyć się z wydatkami... Zacznij się uczyć, pracować samodzielnie a z problemami z kodem wracaj na Forum. Tematu warunkowo nie zamykam. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek stwórz tablicę liter z których bedziesz losować.
Kurs js tablice Później weź się za losowanie. Jesli ma to być 7 liter to np pętlą for od 1 do 7 :
Kurs js pętle w pętli losuj z tablicy po 1 elemencie. Numer litery w tablicy losuj za pomocą Pobierz z tablicy literę o wylosowanym indexie Wylosowaną literę dodaj do tablicy wylosowanych liter
i już masz 7 wylosowanych liter. Zacznij o tego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie, bardzo mi pomogłeś : ) zaraz biorę się do pracy !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:35 |