![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Postawiłem sobie na pewien skrypt. Przy próbie zalogowania do panelu administracyjnego skrypt zwraca błąd: Cytat Fatal error: Call to undefined method Users_model::get_user_function() in C:\xampp\htdocs\app\controllers\administrator\auth.php on line 105 Linia 105 w pliku auth.php wygląda następująco: Cytat $query = $this->Users_model->get_user_function($login); A tu fragment pliku users_model.php: Cytat function get_user_by_id($user_id) { $this->db->where('id', $user_id); $result = $this->db->get($this->_table); if($result->num_rows()!=0) { return $result; } else { return false; } } /*function get_user_by_username($username) { $this->db->where('username', $username); return $this->db->get($this->_table); }*/ function get_user_by_username($username) { $this->db->where('username', $username); return $this->db->get($this->_table); } function get_user_by_email($email) { $this->db->where('email', $email); return $this->db->get($this->_table); } Proszę o pilną pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A widzisz gdzies w pliku deklaracje funkcji get_user_function? Bo ja nie, php tez nie, i o tym wyraźnie cie informuje, że wywolujesz metodę, ktora nigdzie nie jest zadeklarowana.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłbyś mi pomoć tą funkcję zadeklarować?
Dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro podajesz tam LOGIN, to pewnie chodzilo ci o funkcje get_user_by_username() a te funkcję juz masz...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
W 102 linijce w pliku auth.php mam:
Kod $get_user_function = "get_user_by_username"; Mimo wszystko próbowałem Twoich sugestii i nie pomogły, chyba, że robię to źle, oc jest możliwe, słabo to ogarniam i nie jestem przygotowany na tego typu przygody... Jeżeli możesz to opisz w miarę łopatologicznie. Dzięki! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wobec tego zmień:
na
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem, teraz błąd pojawia się na ułamek sekundy i wygląda tak:
![]() niezdefiniowana zmienna login? jak i gdzie ją zdefiniować? Ten post edytował aleks124 18.11.2014, 14:15:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż większy kawałek tego pliku używając tym razem [ php][ /php]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Całość auth.php:
Plik users_model.php za długi do wklejenia, więc pozwoliłem sobie na pastebin: Kod http://pastebin.com/v5e9my5E
Ten post edytował aleks124 18.11.2014, 14:59:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Teraz sypie 3 błędami przez ułamek sekundy
![]() DX_Auth.php: Kod http://pastebin.com/kD9UMYpZ
Ten post edytował aleks124 18.11.2014, 15:06:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:43 |