![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Panowie, doradźcie jak ma wyglądać kod i rozszerzenie pliku, jeśli chcę tworzyć codziennie kopię zapasową 1 bazy danych mysql na nazwa.pl Próbowałem różnych kodów i ciągle nie działa. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakich "kodów" probowałeś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Choćby tego:
mysqldump -u login -p hasło baza_danych > plik.sql Otrzymałem maila: Cytat Na standardowym wyjściu programu nie było żadnych danych. Wyjście błędów programu: /bin/sh: /do_base_backup.sh: Nie ma takiego pliku ani katalogu a plik do_base_backup.sh, zawierający powyższy kod, jest w głównym katalogu strony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podałeś pełną ścieżkę do pliku w cronie ?
masz dostęp do ssh żeby sprawdzić czy to na pewno działa ? - być może na nazwie niema dostępu do mysqldump zamień sobie ten kod na coś w stylu mkdir test i sprawdź czy zadziała |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Choćby tego: mysqldump -u login -p hasło baza_danych > plik.sql Otrzymałem maila: a plik do_base_backup.sh, zawierający powyższy kod, jest w głównym katalogu strony Nie zadziała ci to polecenie jeżeli mysql jest zainstalowany na innym serwerze, a wydaje mi się że właśnie tak jest zainstalowany na nazwie czy home. Zły hosting wybrałeś, bardzo zły. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie home ma bazy na localhost a tak przynajmniej jest na kontach do których mam dostęp Więc w teorii powinno to zadziałać.
Autor: A próbowałeś dać samo polecenie do crona? I tak jak ktoś sugerował. Dodaj sobie jakieś coś typu: "touch test.log" i zobacz gdzie się zrobi, będziesz miał wiedzę skąd zacząć ścieżki brać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 06:33 |