![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie, czy może ktoś z was orientuje się w jaki sposób można tak przeknstruować tabelę
Kod ---------------------------------- | A | B | C |<--------nazwy kolumn ---------------------------------- | 1 | XX | ALFA | ---------------------------------- | 1 | YY | BETA | ---------------------------------- | 2 | ZZ | ALFA | ---------------------------------- | 2 | PP | BETA | ---------------------------------- by zostaly zwrócone wyniki do przeglądarki w postaci: Kod ---------------------------------- | A | ALFA | BETA | <--------nazwy kolumn ---------------------------------- | 1 | XX | YY | ---------------------------------- | 2 | ZZ | PP | ---------------------------------- czyli by zawartość pola A została zgrupowana, wartosci pola C staly sie nazwami kolum w ktorych umieszczono dane pola B. Pozdrawiam Konrad Ten post edytował Ionize 8.12.2004, 10:18:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za odpowiedz ... :]
zależy mi jednak by zrobić to jeszcze zpoziomu bazy danych ... przed przekazaniem ich do php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba było tak od razu, bo napisałeś
Cytat by zostaly zwrócone wyniki do przeglądarki więc wszystko jedno czy konwersja będzie na poziomie DB czy php. ![]() W Oracle czy MSSQL można by było napisać funkcję, w MySQL - nie wiem jak to zrobić |
|
|
![]()
|
|
Cytat Trzeba było tak od razu, bo napisałeś fakt, "przejęzyczyłem się" :] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:48 |