![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
moja znajomość PHP jest mocno ograniczona i nie chciałbym brnąć ślepo w niewłaściwe rozwiązanie. Mam parser XML , który działa i został napisany przez kogoś innego dość dawno temu. Ten parser składa się z kilkunastu plików , wywoływane są one jeden po drugim. Dane między plikami są trzymane w sesjach. Wszystko jest ok, dopóki wywołam ten parser z przeglądarki internetowej. Muszę go jednak zmienić. Będzie on wywoływany poleceniem GET bez mechanizmu utrzymania sesji. Moje pytanie brzmi - jak najlepiej zamienić sesje na coś innego, żeby się najmniej napracować ? Mój pierwszy pomysł - przejrzeć wszystkie pliki i tam gdzie są zapisywane zmienne sesyjne , zapisywać zmienne do bazy danych. Tam gdzie są odczytywane zmienne sesyjne - zrobić odczyt z bazy danych. Problem się zaczyna, gdy sesje zawierają np tablice, bo wtedy trzeba by chyba serializować dane przed zapisem i potem odpowiednio deserializować przed odczytem. Jakie podejście zastosować, żeby zrobić to w miarę szybko ? Może istnieje inne - lepsze i szybsze rozwiązanie niż to, które ja wymyśliłem. Pozdrawiam i dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 03:01 |