![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Ostatnio zakupiłem dosyć ciekawy Theme do wordpressa, jednak dopiero teraz miałem czas się z nim pobawić. Niestety zabawa rozpoczęła się na dosyć wczesnym etapie. Po wgraniu Theme na serwer i aktywowaniu go w panelu administratora od razu pojawił się błąd: Cytat Parse error: syntax error, unexpected '{' in /virtual/gamersden.cba.pl/wp-content/themes/gameaddict/themeOptions/functions.php on line 1 Na szczęście kod nie jest długi także pozwolę sobie go tutaj zacytować:
Dziwi mnie trochę to że wywala błąd w 1 linijce, w której znajduje się tylko <?php. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jestes pewien, ze pokazales nam plik functions.php ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to jest plik functions.php.
Jedyne co mi przyszło do głowy, to że gdy odpalę ten plik w notatniku (a nie notepad ++) to całość wygląda tak:
I dla tego możliwe że strona czyta to jako błąd w 1 linijce. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
miedzy <?php a IF musi byc conajmniej spacja
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Poprawiałem już to, efekt był taki sam. Niestety to nie to
Ten post edytował firioth 13.11.2014, 12:07:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd zapewne jest w pliku który ładuje functions.php a nie nim samym.
|
|
|
![]()
|
|
A jest możliwość sprawdzenia, który to plik ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 12:54 |