![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chce zrobić skrypt który będzie pobierał plik z serwera, (skrypt testuje na pliku txt). Plik się pobiera jednak jest on pusty. Pliki znajdują się w tym samym folderze co skrypt tylko umieszczone są dodatkowo w podfolderze "pliki". Gdzie i jak prawidłowo zdefiniować ścieżkę dostępu do pliku? Mój skrypt wygląda następująco: CODE <?php require_once('..\function_help\links.php'); $name_file=$_GET['name_file']; $size_file=$_GET['size_file']; header('Content-Type:application/force-download'); header('Content-Disposition: attachment; filename="'.basename('/pliki/'.$name_file).'";'); header('Content-Length:'.@filesize($size_file)); @readfile($name_file); ?> Proszę o podpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod readfile($name_file);
Ten post edytował Pyton_000 12.11.2014, 15:43:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam readfile($name_file) tylko z "@" na początku ale to nie jest powód żeby mi nie działało (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) chodzi tutaj o coś innego... gdzieś trzeba prawidłowo zdefiniować ścieżkę tylko gdzie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nom i przecież Ci napisał gdzie....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
var_dump($name_file);
to moze sam doznasz olśnienia... |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, problem rozwiązany.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 17:44 |