![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem. Ciąg danych zakodowanych json nie jest wysyłany. Szukałem troszkę nawet na zagranicznym forum lecz nic konkretnego co by moj problem rozwiazało nie znalazłem. O to wynik mojego skryptu:
Nagołwki zadania: Host = localhost Accept = */* Content-Type = application/json Content-Length = 28 Zmienne przekazywane metoda GET: Brak Zmienne przekazywane metoda POST: Brak Ciastka: Brak Pliki: Brak
I kod test.php
Z góry dziekuje bardzo za pomoc. Ten post edytował masa95 12.11.2014, 11:06:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wyslij POSTFIELDS jako normalną zwykła tablice i nie cuduj z zadnym JSONem ani jego naglowkami... przeciez to nie ma sensu... chcesz wyslac dane zwyklym POSTem to wyslij to zwyklym postem...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Masz racje gdybym tworzył serwis od postaw bym tak zrobił. Problem jest w tym ze dane mają być wysyłane do zewnetrznego serwisu. I muszą być nagłowki:
'Content-Type: application/json' ,' Content-Type: multipart/form-data;' Bo inaczej wywala odrazu błąd 415 i w ciele wiadomości musi być ten json. I za bardzo nie moge znaleść jakich funkcji używać itd. Gdy w
Jako $data_string jest ciąg znaków json. To wgl jak by tego nie wysyłał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie gniewaj sie na mnie za bardzo, ale odnosze nieodparte wrażenie, że coś źle zrozumiałeś.
Napisz proszę dokładnie, co ci napisali w tym zewnetrznym serwerze, jakie oni dane przyjmują. Bo to co teraz Ty próbujesz tu sklecic nie trzyma sie żadnej kupy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To zaczne od początku.
Mam przesłać do serwara - autoryzacje(login i hasło) Content-Type = application/json Content-Type = multipart/form-data i w ciele zapytania do serwera ma iść json: {"id":null,"cos":"cos"...} Oczywiście metodą post dodawanie danych. Lub gdy dane mają być uaktualnione metodą put(osobna część serwisu-edycja danych). serwis z tego co mi wiadomo danych już nie sprawdza. Tylko je przyjmuje i zapisuje. Ten post edytował masa95 13.11.2014, 12:16:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:22 |