![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy jest możliwe w jednym linku umieścić link do danej strony i licznik kliknięć? Mam bazę w której trzymam linki do stron id,ap_category,ap_title,ap_link,ap_date,ap_time,ap_user,ap_date_update,ap_count Z bazy pobieram dane i wyświetlam to tak
ale niestety licznik się nie zwiększa, jak wejdę na stronkę http://localhost/redirect.php?idget=2 to licznik się zwiększa. Czy można to zrobić w jednym linku? Dzięki za wskazówki, przejrzałem posty na forum, ale nie znalazłem mojego pomysłu -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Adres sam z sibie się nie zmieni. Musisz w linkach przed kliknięciem go zwiększyć.
I po co używasz onClick skoro akcja sprowadza się wyłącznie do otworzenia innego adresu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie no adres jest chodzi mi o to , żeby po kliknięciu poszło dwutorowo. Jeden uruchomił stronkę na którą ma wejść a drugi skrypt zmienił licznik.
Doczytałem że onClick to skrypt java musi być, nie mogę sobie kolejnego skryptu php wstawić. Szukam dalej rozwiązania -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze primo
![]() Po drugie, skoro i tak przekierowujesz użytkownika na swój link, a nie od razu na link docelowy, to - nie potrzebujesz javascript (nic Ci on tu nie daje) - zliczanie robisz w skrypcie redirect.php, a następnie przekierowujesz użytkownika na właściwy adres -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no tak kombinowałem, ale chyba za bardzo chciałem coś przekombinować i zrobiłem wszystko w jednym pliczku redirect.php i działa.
Nieraz nie warto kombinować ![]() Dzięki za kota ![]() Ten post edytował redelek 13.11.2014, 10:50:36 -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:43 |