![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak to wytłumaczyc, wiec napisze tak jak umiem,
Chce, żeby w PHP bylo cos takiego, że jest np sciezka do pages/header.php i chce aby w tym header php byl caly kod HTMl czyli header, belki, menu itp itd, ale jak zrobie to tak jak w poradniku to nie chce mi to dzialac. Podeslalby ktos poprawny kod ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 14 Dołączył: 27.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie powinienes sie raczej odwolywać do php w html-u ? Nie wiem dokładnie o co ci chodzi hyh
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to, że mam Kod w PHP i chce dodac, sciezke ../pages/header.php a w tym header.php bedzie caly kod czyli te divy itp.
Rozumiesz ;3? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba źle do tego podchodzisz, tu masz super kurs robienia dynamicznych stron:
https://www.youtube.com/watch?v=u4-aItfZQuo...3mhgQxAa1jiGwmt |
|
|
![]()
|
|
Niestety, ale youtuba mam zablokowanego :C
@TOPIC Wie ktos jak to zrobic ;] ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat , ale jak zrobie to tak jak w poradniku to nie chce mi to dzialac. To moze pokaz jak to robisz wg. tego poradnika, to bedziemy chociac wiedzieli o czym mowisz
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy to jest dobre, ale coś takiego znalazlem
Jeszcze raz napisze o co ma chodzic ![]() Mam plik index.php - W nim mam caly kod PHP i w pewnym miejscu ( nwm jakim ) dodawalo sie jakos kod sciezke np do headera.php a w tym header.php jest i po wejsciu na index.php ma sie wyswietlac TYTUŁ ogolnie strony i ten div z tekstem. Da sie ![]() Rozumiecie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
INCLUDE
ps: ten twoj header zawiera caly kod HTML od poczatku do konca, wiec trudno go nazwac headerem.... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Zamiast tak ciagle szczerzyc zeby, weź poprostu zajrzyj do manuala i zobacz co robi INCLUDE, co robi REQUIRE a potem zdecyduj ktore potrzebujesz
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ehh, zrobilem ten kod.
I nie czyta mi tego "header.ph[" |
|
|
![]()
|
|
Bo moze dales złą ścieżke.... jeszcze przed chwilą pokazywales tak:
include './images/header.php'; a teraz masz juz inaczej. NIe strzelaj, tylko wpisz poprawną sciezke. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tam podalem tylko przyklad.
a mam to w tym samym folderze Dziala, dziala. Zapomnialem tylko, że musze to wgrac na ftp i wteddy na stronie bedzie dzialalo ![]() Dzieki ;3 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 21:42 |