![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem że jestem nie do zgięcia w css, a powaliłem się na prostym problemie ;/ zawsze jak miałem "zdjęciowe" tło to w body wrzucałem:
background: url('tlo.jpg') top no-repeat; background-attachment: fixed; i fajnie to wychodziło. Problem w tym że teraz do zakodowania mam takie coś: http://s27.postimg.org/xu3mmhic3/Bez_tytu_u.png Chodzi o to że na tym białym tle mam logo i menu i jak wytne sobie z psd te tło razem z tym białym, ustawie tak jak zawsze to logo i menu będzie mi uciekało poza stronkę jak będzie długa strona, a taka jest (chodzi mi o przewijanie strony). Wymyśliłem że nadam sobie do logo i menu klase x: <div class="x">menu|logo</div>
a główne tło strony przeniose sobie do osobnego diva:
i problem jest w tym że jak jest: 100% height to tego tła w ogóle nie ma. Jak dam konkretną wysokość to jest, ale jak content jest wyższy niż ta wysokość to wtedy tło nie "powiela" się, tylko pokazuje tło #fff EDIT. Teraz ustawiłem wysokość diva z tłem na 5000px; i jest ok, tło się "powiela", ale przecież tak być nie może bo pokazuje mi się wtedy pasek przewijania strony :/ Ten post edytował d.stp 7.11.2014, 16:49:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Dla html i body ma być height:100%
2. W url background brakuje apostrofa 3. Dlaczego nie możesz dać tła na body tylko tworzysz odrębny div? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3 - bo nad tym zdjęcie które leci na tło musi być jakieś 100px białego tła
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież background-position może przyjmować również wartości w px.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 14:44 |