![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
podaje link do strony: http://dev.surval.pl/PHP/index.php Otóż: mam iframe pod divem (muszę tak zrobić, by miasto w grze się pokrywało z całością gry) i po skończonej pracy odkryłem, że nie można klikać przez przeźroczystą część tłą. Jak temu zaradzić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj!
Elementy pozycjonujesz absolutnie. dla div'u z tłem masz w stylach ustawiony z-index:10 a dla div'u z iframe masz z-index:2;
a powinieneś dać wartość większą od 10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak to ma niby pomóc?
Spróbuj kliknąć "Zaloguj". Nie klikniesz, bo nad tym jest warstwa z tłem. Tło ma pośrodku przeźroczyste, a nie może iść pod tą warstwe. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba Ciebie nie rozumiem. Przeźroczyste elementy obrazka png też są tłem, to nie jest "dziura" w obrazku.
|
|
|
![]()
|
|
Ja o tym dobrze wiem.
Tylko potrzebuje właśnie stowrzyc taką 'dziure'... |
|
|
![]()
|
|
No to potnij ten obrazek tła (div3), ja nie znam innego sposobu. Chyba że jakieś czary mary javascript
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 03:00 |