![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 2 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dziwny problem mam ponieważ w zapytaniu:
where upper(`title`) LIKE upper('%{$_POST['what']}%') OR upper(`msg`) LIKE upper('%{$_POST['what']}%') and `where` = '".$lokalizacja."' ... to co mam pierwsze po where działa, ale drugie LIKE już nie.. wszystko się zgadzą, tzn nazwy kolumn etc. bo sprawdzałem. a dwa że jak tylko zamienie LIKE miejscami to działa dalej to 1,a drugie nie.. gdzie leży problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Problem z zapytaniem a pisze w dziale PHP... patrz prosze gdzie piszesz.... przenosze.
A przenosze na przedszkole bo problem banalny... OR OR AND działa bardzo podobnie jak + + * Tak wiec czy Twoim zdaniem 2 + 3 * 4 równa sie 3 + 2 * 4 ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak miałeś dwa z matmy, to chodzi o nawiasy. Joke
![]() ![]() Ten post edytował in5ane 6.11.2014, 11:21:31 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj chodzi o moc operatorów
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No chodzi o moc, wiadomo. Ale jeśli chce się wymieszać i mieć nad nimi kontrole, to stosuje się nawiasy
![]() @edit: w sumie to sorry, nie zagłębiłem się dokładnie w temat, w jego zapytanie, co on dokładnie chciał zrobić. Tak czy siak cenną wskazówkę również mu podałem ![]() Ten post edytował in5ane 6.11.2014, 11:31:21 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 2 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dzięki Panowie. Oczywiście problem już rozwiązałem wczoraj i oczywiście chodziło o nawiasy. Sorry za problem, ale tak jest jak piszę się gdy jest się chorym.
![]() A napisałem w PHP no bo to zapytanie stosowałem w PHP, pomyślałem że może się jakoś różnić.. to już z desperacji ![]() A co do matmy to miałem 2 ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat A co do matmy to miałem 2 To naprawde nie jest powód do dumy i szczerzenia z tego powodu zębów....
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@up jasne, ale to nie było ze względu na to co umiem, ale co robiłem w szkole.. albo co nie robiłem. Maturę zdałem na 70%, też nie dużo.. ale już lepiej:)
Oceny w szkole nie zawsze idą z parą z tym co się umie i dlatego mogę spokojnie się z tego cieszyć czy teraz śmiać. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 15:21 |