![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem już panel tutaj
http://signweb.xaa.pl/system/panel/add_post.php I chciałbym, aby po wypełnieniu tego Tytuł i Treśc wszystko pokazywalo się na stronie głownej czyli tutaj http://signweb.xaa.pl/system/ Tytuł w tym boxie na gornej belce, a text w tym boxie na tym bialym tle. od czego zaczac ? Nakierowalby mnie ktos tzn. zapoczątkowal kod itp ? Ja bym o wlasnych silach dokonczyl. pozdrwawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zakładaj nowych tematów co chwilę, przecież ci napisałem w innym co masz zrobić.
W index.html 1 Wysyłasz zapytanie do bazy 2 pobierasz wyniki w formie np tablicy 3 za pomocą pętli while wyświetlasz wyniki w odpowiednim kodzie css. Tytuł-tytuł, treść-box treść |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozna troszkę jasniej ?
PS TO musi byc index.html cyz moze byc index.php ;3 Jak już jako tako sobie radze to wyskoczył mi błąd ![]() Po kliknieciu wyslij pod formularzem pokazuje sie
To jest add_post.php
a w tym boxie w którym ma sie to pojawic to pokazuje sie
a to kod index.php
Mam nadzieje, że ktos mi pomoże to naprawic i wyjasni co jest tego winą. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma być index.php
A czytać chyba potrafisz...
oznacza, brak połączenia z bazą. Prawdopodobnie błędne dane podałeś.
Co to za wytwór wyobraźni?
Dane nie są w żaden sposób filtrowane przed wstawieniem do bazy.
Oznacza błąd w zapytaniu SQL. Zacznij od podstaw. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Rada ode mnie. W dzisiejszych czasach warto nakłaniać użytkowników do porzucenia funkcji z rodziny mysql_. Mamy PHP 5.5, w którym funkcje z rodziny mysql_ opisane są jako przestarzałe i zalecamy używać bliźniaczo podobnych funkcji z rodziny mysqli_ lub PDO.
Ten post edytował in5ane 6.11.2014, 11:27:53 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Czyli to
Na co zmeinic ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W wersji dłuższej:
Źródło: http://wwwgo.pl/article/10/php_data_object...luge_baz_danych -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zeby nie robic nowego tematu to odrazu zapytam tutaj.
Jak mam Upload Plikow i wrzucam np 2 razy plik reklama.png to co zrobic, aby po drugim razie nie podmienialo tego pierwszego pliku tylko tego drugiego pliku byla taka nazwa np. reklama_768126317238.png Da rade tak ? Tak wyglada kawel kodu ktory odpowiada za nazwe ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No, najpierw sprawdzasz, czy plik o podanej nazwie już istnieje i jesli tak, to albo zmieniasz staremu nazwe na inną albo nowemu na inną. Do sprawdzenia czy istnieje uzywa sie file_exists()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a aby nadaawlo tą nową nazwe to jakiego kodu uzyc trzeba
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
staremu nową nazwe? rename()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To jak nie flitruje przed dodaniem do bazy
To na co podmienic ten kod ? PS co moze byc przyczyną tego błędu Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'signweb'@'localhost' (using password: NO) in /home/signweb/public_html/system/index.php on line 24 jak na 100% jest dobre dane podalem ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To jak nie flitruje przed dodaniem do bazy To filtruj. Dane które wstawiasz pewnie zawierają niedozwolone znaki i wykrzaczają zapytanie. Sprawdzaj jak zapytanie wygląda. Cytat To na co podmienic ten kod ? Tzn...? Cytat PS co moze byc przyczyną tego błędu Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'signweb'@'localhost' (using password: NO) in /home/signweb/public_html/system/index.php on line 24 jak na 100% jest dobre dane podalem ? Twój user nie ma uprawnien |
|
|
![]()
|
|
Dodalem mu wszystkie przywileje jesli o to chodzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro miałeś korzystać z PDO to dlaczego dalej klepiesz mysql_? Użytkownik wyraźnie nie ma uprawnień. Być może zamiast localhost pomoże 127.0.0.1
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
to ten kod mam podmienic na ten z PDO ?
|
|
|
![]()
|
|
Tak.
|
|
|
![]()
|
|
Podmienilem i mam takie cos.
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'signweb'@'localhost' (using password: NO) in /home/signweb/public_html/system/index.php on line 24 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/signweb/public_html/system/index.php on line 24 Klasa PDO zwróciła wyjątek: invalid data source name "> Autor: - Co zrobic, aby user mial te prawa ? |
|
|
![]()
|
|
Pokaż cały ten kod..
|
|
|
![]()
|
|
index.php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:31 |