![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam funkcję w php, która pobiera dane z innej strony, jedno wywołanie trwa ok 30 sek - pobiera dane,obrazki, konkwertuje. Chciałbym odpalić ją kilka razy w tym samym czasie dla różnych danych, aby przyspieszyć proces (czyli coś na zasadzie multi threading). Próbowałem z klasą Thread https://github.com/krakjoe/pthreads, ale był z ną problem na moim serwerze (nie chcę tego używać). Próbowałem też za pomocą:
Ale wogle nie odpala się skrypt script2.php, curl multi init w moim przypadku się nie sprawdzi - chciałbym coś podobnego, ale żeby to działało nie na zasadzie asynchronicznego pobierania stron, tylko wywoływania mojej funkcji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
PHP samo z siebie nie jest wielowątkowe. Proponuję użyć Gearman'a, który ma też bibliotekę dla PHP. Tutaj prosty tutorial.
Ewentualnie proponuję do pobrania tych danych użyć innego języka. Polecam golang, który ma rutyny (taka wielowątkowość). -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dziala bo zapomniales dodac "php" przed skryptem
trochę zmodyfikowałem twoja wersje:
Ten post edytował aniolekx 4.11.2014, 14:16:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:57 |