![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam tabelkę normalną tabelę która ma scroll podczas przewijania w konsoli powinno się wypisać że scroll jest przewijany. Ale tabelka ma stronicowanie za pomocą ajax przeładowywany jest cały tag <section> w którym mam <div><table> gdzie div posiada scroll Problem polega na tym że scroll w ogóle nie reaguje na
Czy możecie mi pomóc? odpowiedzieć na pytanie dlaczego on('scroll') nie działa dla Ten post edytował KotWButach 4.11.2014, 12:45:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz zamkniętego nawiasu na końcu.
Nie zmienia to faktu, że zdarzenie "scroll" nie bąbelkuje się, czyli nie "wypłynie" z .tcon na body, a co za tym idzie nie będzie można sprawdzić czym jest target zdarzenia (tu normalnie byłby nim .tcon). Musisz przypiąć zdarzenie na domready i po każdym ajaxie. Ten post edytował trueblue 4.11.2014, 13:17:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udało mi się obejść to poprzez dodanie js do kodu ładowanego poprzez ajax. Niestety nie jest to to co bym chciał uzyskać to jednak to rozwiązanie jako jedyne zadziałało.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co byś chciał osiągnąć?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
By zamknąć to w oddzielnym pliku ale to chyba nie na moją aktualną wiedzę.
|
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem co znaczy zamknąć w oddzielnym pliku.
Tworzysz funkcję z tego co chciałeś zawrzeć wewnątrz podanego wyżej kodu. Wtedy wywołujesz tą funkcję, przy zdarzeniu ready oraz success ajaxa. Kod funkcja aaa(){
alert(1); } $(document).ready(function(){ aaa(); // ajax nawigacji $.ajax({ ... success:function(){ ... aaa(); } }); }); -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:35 |