![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zainstalowanego drupa'la na serwerze (hosting zewnętrzny)
Niektóre pliki mają CHMOD - 664. Przez co nie mogę ich usuwać ani edytować. Próbowałem zmienić ich ustawienia przez total commander;a niestety bez skutku. Istnieje jakiś inny sposób by temu zaradzić ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dostęp po ssh?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie, jedynie do konta ftp
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co oznacza bez skutku? Podaj komunikat błędu jaki zwraca Ci klient FTP? Coś w stylu 550: Permission denied?
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
"Nie mogę zmienić atrybutów plików zdalnych!" - taki komunikat dostaje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj się zalogować na cpanel strony i przez tamtejszego klienta ftp (przeglądarkowego) zmienić chmody plików. Choć podejrzewam, że nie wiele to da, bo zapewne ownera nie ma user ftp, tylko np. www-data. Najlepiej to napisz do helpdesku hostingu.
Total commander wyświetla bardziej szczegółowe info błędu w okienku po prawej, na górze - komendę ftp jaką próbował wykonać, a pod spodem zwrócony komunikat. Co masz w tym okienku przy próbie zmiany uprawnień? -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:19 |