![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam czy mógłby ktoś mnie naprowadzić jak zrobić automatyczny efekt wpadającego elementu na stronę? O co mi chodzi:
Gdy do MySQL dodana jest nowa krotka to na stronie automatycznie pojawia się (wlatuje) prostokąt z danymi z tej krotki, gdy dodana będzie kolejna to kolejny prostokąt wpadnie.. A gdy zostanie usunięta to prostokąt zostanie usunięty. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
sprawdzanie co 50ms czy jest nowy rekord, jeśli tak to go pobrać, odesłać ajaxem do klienta i zrobić akcje animacji. mniej więcej tak samo wstecz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzanie co 50ms czy jest nowy rekord, jeśli tak to go pobrać, odesłać ajaxem do klienta i zrobić akcje animacji. mniej więcej tak samo wstecz. To zarżnie serwer. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie Ty żyjesz? Jeśli odbiór paru bitów rżnie Ci serwer to nie programuj. 20 zapytań na sekundę dla 1 użytkownika. Wyobraź sobie, że siedzi ich tysiąc równocześnie. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobić zrzut do cacheu co 30 sekund, skrypt po stronie klienta odpytuje się do pliku z cachem, porównuje wypluwa nowe wartości. Kwestia jak szybko ma być to odświeżane. Możesz też zastosować push, np. APE (Ajax Push engine) + jakiś triger na bazie. Sposobów są setki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:25 |