![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Kartuzy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mogę znaleźć funkcji podobnej do
. Chcę policzyć wystąpienia w rekordzie na przykład literki 'a' i posortować według ilości. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SELECT LENGTH('badanie')-LENGTH(REPLACE('badanie','a',''))
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dwie takie same odpowiedzi....
I obie błędne ![]() Jedyna prawidłowa to: SELECT (LENGTH(wyraz)-LENGTH(REPLACE(wyraz, szukana_litera, '')))/ LENGTH(szukana_litera) FROM tabela Przykład: select wyraz, szukana_litera, length(wyraz)-length(replace(wyraz, szukana_litera, '')) zle, (length(wyraz)-length(replace(wyraz, szukana_litera, '')))/length(szukana_litera) dborze FROM (SELECT 'badania' wyraz, 'a' szukana_litera UNION SELECT 'PŁYWAK W ŁODZI', 'Ł') tabela |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@mmmmmmm
tekst z mojej odpowiedzi: Cytat w przypadku gdy naszym znakiem był ciąg znaków - dzielimy jeszcze otrzymaną różnicę przez liczbę znaków, której szukaliśmy ![]() Może nie dopowiedziałem, że np. polskie znaczki to zazwyczaj wiecej niz jeden znak, ale to sie rozumie samo przez sie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SELECT CHAR_LENGTH('PŁYWAK W ŁODZI')-CHAR_LENGTH(REPLACE('PŁYWAK W ŁODZI','Ł',''))
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:00 |