![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem skorzystać z prostego formularza PHP do wysyłania wiadomości przez formularz kontaktowy na stronie. Wygląda on następująco: Kod <?php // This is the script for sending email. // change the email address below to your own email address. $mailTo = 'email@email.pl'; $name = htmlspecialchars($_POST['name']); $mailFrom = htmlspecialchars($_POST['email']); $subject = 'Wiadomość ze strony WWW'.htmlspecialchars($_POST['Subject']); $message_text = htmlspecialchars($_POST['message']); $headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n"; $headers .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n"; $headers = "From: $name <$mailFrom>\n"; $headers .= "Reply-To: $name <$mailFrom>\n"; $message = $message_text; mail($mailTo, $subject, $message, $headers ); ?> Jednak po wysłaniu wiadomości na maila przychodzą krzaki zamiast polskich znaków w treści wiadomości (nadawca i temat są wyświetlane poprawnie): Kod A teraz polskie znaki siÄ pojawiÄ
? ĹĂłĹźĹşÄ Mam ustawiony chyba poprawny charset w headers. Sprawdzałem też kodowanie formularza - oba pliki (html i php) są kodowane w UTF-8. Co tu robię nie tak? W jaki sposób mogę to naprawić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:34 |