![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
zazwyczaj nie piszę na forach bo jest tyle informacji w necie że zawsze znajdę rozwiązanie. Tym razem jednak tracę godziny na dojście o co chodzi:) Nie mam pomysłu, więc piszę. Sprawa banalnie prosta, struktura katalogów: folder główny - tu jest jeden.php folder główny -> produkty - tu jest dwa.php Wywołuję w jednym i w drugim, echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] -- pokazuje fajnie: C:/www/ (bo na WebServie działam) I teraz najciekawsze, wywołuję: <link href="<?php $_SERVER['HTTP_HOST']/'; ?>css/main.css" rel="stylesheet"> W pliku jeden.php - działa. W pliku dwa.php - nie działa. Koledzy, macie pomysł? Ten post edytował Matthee 30.10.2014, 16:40:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zajrzyj w źródło wygenerowanej strony, a może doznasz olsnienia.
A jak nie doznasz olsnienia, to poczytaj w jaki sposob w php wywala sie cos do przeglądarki.... A jak nadal nie masz olsnienia to podpowiedz: ECHO -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz echo przed $_SERVER['HTTP_HOST'].
Polecam CTRL+U (działa pod większością przeglądarek) ewentualnie jakiegoś debuggera typu firebug. Tam masz konsolę z błędami i zapewne dostaniesz 404: file not found. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dodatek do DevChroma ale tak to jest jak żaden błąd się nie wyświetla...ciężko coś zauważyć.
Serdecznie dziękuję za pomoć, pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:58 |