![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2013 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Mam banalny a zarazem jak dla mnie dosc skomplikowany problem..
Chce aby moja strona oparta na DIV wyglądała tak: LOGO MENU TRESC STOPKA Do tego mam kod: index.php
I Style.css
Jak widac są tam także takie DIV jak duzy_gora, duzy_srodek. Ogólnie grafika z menu jest zbudowana z: - Początek - Belka górna - Srodek - Belka środkowa - Koniec - Belka dolna. Nie potrafie z belki menu przejśc na belke z treścia (środkowa) - Nie potrafie przenieś tego pod logo - na jedną płaszczyzne.. Mam nadzieje że mniej więcej wiecie o co kaman.. Pozdrawiam i czekam na pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie nie bardzo. Możesz podać linka do tego? Lub chociaż screen zrobić?
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2013 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No właśnie nie bardzo. Możesz podać linka do tego? Lub chociaż screen zrobić? http://i61.tinypic.com/zx5f1x.jpg Proszę bardzo Ten post edytował awek520 30.10.2014, 16:13:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz cobie takie coś jak 1 line css, na tej stronce są tez inne ciekawe projekty
|
|
|
![]()
|
|
No tak, ale w takim wypadku będę zmuszony edytowac cały szablon.. a po 2 nie będzie ruchomy tylko stały..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie samego kodu HTML - staraj się nie używać <br/> tylko po to żeby zrobić linię odstępu - w tym celu używaj paddingów lub marginesów.
Brakuje Ci też pod float-ami elementu który czyści float, czyli clear: both. Ja bym stawiał (przy pobieżnym tylko przejrzeniu kodu), że prawy box z treścią jest za szeroki. Spróbuj go zmniejszyć do np 500 px. Jeśli będzie ok, to znaczy że tu jest problem. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Odnośnie samego kodu HTML - staraj się nie używać <br/> tylko po to żeby zrobić linię odstępu - w tym celu używaj paddingów lub marginesów. Brakuje Ci też pod float-ami elementu który czyści float, czyli clear: both. Ja bym stawiał (przy pobieżnym tylko przejrzeniu kodu), że prawy box z treścią jest za szeroki. Spróbuj go zmniejszyć do np 500 px. Jeśli będzie ok, to znaczy że tu jest problem. Niee.. szerokosc jest ok.. sprawdzałem to juz.. co do clear: both; dodałem i dalej nic.. |
|
|
![]()
|
|
Zrób sobie porządny podział na bloki:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz zostawić strukturę jak obecnie, to musisz jednak przeplatać MENU_ z TRESC_,
czyli: MENU_GORA TRESC_GORA MENU_SRODEK TRESC MENU_DOL TRESC_DOL Ale polecam Ci jednak, to co kolega post wyżej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrób sobie porządny podział na bloki: Zrobiłem tak jak mówiłeś.. Działa ładnie i pięknie.. ; ) i łatwiejsza edycja i bardziej dla oka przyjazny kodzik.. ![]() Plusik poleciał. Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za odpowiedzi i porady! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:22 |