![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
buduję stronę opartą na Bootstrap 3. Podpiąłem do niego plugin bootstrapValidator, który działa super. Posiada on również integrację z Ajaxem jednak mam problem ze spięciem go z formularzem w php. Czy znajdzie się dobra dusza, która pomoże mi dopiąć formularz? Nie jestem biegły w ajaxie i js'ach uczę się na własnych błędach jednak stanąłem w miejscu i od 2 dni nie mogę nic w tej materii wykminić. Chodzi o przesłanie ajaxem informacji z formularza i wysłanie ich poprzez php bez przeładowania strony. HTML
PHP
AJAX
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Co to za konstrukcja .on('success.form.bv' tu nie powinien być submit ?
2. ga('send', 'event', 'Message', 'Sent', 'Messages has been sent successfully'); - tą funkcję masz zdefiniowaną ? (bo na listingu jej nie ma) 3. Do obiektu formularza odwołujesz się w różny sposób nie masz w nim zdefiniowanej akcji ale przede wszystkim NIE masz w ogóle klasy .contactForm do której się odwołujesz się z poziomu JS. 4. Jeśli po poprawieniu powyższych punktów nie będzie działać to uruchamiasz konsolę i sprawdzasz błędy w zakładkach network i konsola -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. konstrukcja ta jest wymagana przez skrypt walidacyjny bootstrapValidator
![]() Rozwiązanie znalezione: problem z ajaxem rozwiązany i poprawnie kod powinien wyglądać następująco
2. funkcja "ga" odwołuje się do google analytics, który stwierdziłem, że nie ma sensu tu wklejać. Jest to zdarzenie wywoływane po poprawnym zwalidowaniu formularza, które odnotowuje konwersję. 3. Rzeczywiście, w htmlu dałem zły formularz (ten, który wkleiłem odnosił się do modalowego formularza). 4. rozwiązaniem jest kod, który wkleiłem powyżej, którym podmieniłem błędny JS. Ten post edytował maryjan 31.10.2014, 10:10:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 08:14 |