![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Jestem na etapie wyboru framweork'a do kilku kolejnych projektów. Tym razem muszę skorzystać z Oracle'a jako DB. DOtychczas korzystałem z FuelPHP, jednak ma tę wadę, że nie wspiera w pełni Oracle'a (tylko przez PDO). Pisanie drivera obsługującego Oracle'a, dodatkowo opartego o oci8 byłoby dość pracochłonne i dlatego też rozważam zaprzęgnięcie innego fw. Szukam zatem frameworka, który w pełni obsłuży Oracle'a wraz z ORM, najlepiej z driverem w oci8 (jedyny supportowany przez Oracle'a). Chętnie przeczytam wszelkie propozycje, uwagi i wymienię się doświadczeniami w tym zakresie. -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie interesuje Cię na dobrą sprawę framework w kontekście "całej aplikacji", a jedynie ORM.
2. Doctrine wspiera oci8, a więc spokojnie możesz skorzystać z większości popularnych FW. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Laravel + https://github.com/yajra/laravel-oci8
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 21:18 |