![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problemik, a mianowicie na mojej stronie http://mta-revolution.pl/bug_tracker/
Są wyniki z bazy danych, lecz gdy ktoś wpiszę za długi wynik przesuwa mi całą tabelę :/ Chciałbym aby po 25 znakach robił się ENTER i po prostu tekst zostawał przeniesiony na kolejną linijkę. Mógłby mi ktoś pomóc? Kod PHP: Kod <?php
//Połączenie z mysql i wybranie bazy $link = mysql_connect('mysql-fr1.ServerProject.pl','user','haslo'); mysql_select_db('db_7456',$link); //Domyślne wartości, odpowiednio liczby rekordów na strone i przesunięcia $count=25; $offset=0; //Pobranie danych z $_GET jezsli ustawione if(isset($_GET['count']))$count = $_GET['count']; if(isset($_GET['offset']))$offset = $count*$_GET['offset']; //numer strony //Pobranie liczby rekordów $sql = 'Select count(*) from bany'; $result = mysql_query($sql,$link); $r = mysql_fetch_array($result); //Liczba stron, użycie ceil - zaokrąglenie w górę, w celu zapewnienia, że żadna strona się nie straci $pages = ceil($r[0]/$count); //Pobranie odpowieniej paczki $sql = 'Select * from BugTracker Limit '.$count.' offset '.$offset.';'; mysql_query('SET NAMES \'utf8\''); $result = mysql_query($sql,$link); //Początek tabeli $xd = "<table><tbody><tr class='title'> <td width='1%' align='center' class='tbl1'><br> ID<br> </td> <td width='5%' align='center' class='tbl1'><br> Data<br> </td> <td width='10%' align='center' class='tbl1'><br> Tytuł<br> </td> <td width='30%' align='center' class='tbl1'><br> Opis<br> </td> <td width='10%' align='center' class='tbl1'><br> Status<br> </td> </tr>"; //Pętla po wszystkich rekordach while(($row=mysql_fetch_array($result))!=NULL){ if($row["Status"]=='Nieaktywny') { $aktywny = '<span style="color:green"><strong>Nieaktywny</strong></span>'; }else{ $aktywny = '<span style="color:red"><strong>Aktywny</strong></span>'; } $xd .= "<tr> <td align='middle' class='list'>".$row["id"]."</td> <td align='middle' class='list'>".$row["Data"]."</td> <td align='middle' class='list'>".$row["Tytul"]."</td> <td align='middle' class='list'>".$row["Opis"]."</td> <td align='middle' class='list'>".$row["Status"]."</td> </tr>"; } $xd .= "</table></tbody>"; echo $xd; ?> <div class="pagi"> <?php //Pętla po stronach for($i=0;$i<$pages;$i++){ //jeśli obecna strona, nie twórz linku do strony if($i*$count==$offset){ echo ' '.$i.' '; }else{ echo '<a href="index.php?count='.$count.'&offset='.$i.'"> '.$i.' </a>'; } } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
4 post w ciągu 5 minut. Myślisz, że za Ciebie zrobimy każdą pierdołę? Upominam po raz drugi o kodowanie bb-code dla kodu.
Co do problemu, takie rzeczy w CSS lub JS dla pola tekstowego... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 09:39 |