![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam klasę Model_Order i w niej metodę / funkcje sendNewOrderEmail() http://pastebin.com/wq31H9ee i w niej jest przypisanie parametrów do mailera $mailer->setTemplateParams(.... chciałbym nie modyfikując tej funkcji dodać własne parametry do niej jednak coś mi nie wychodzi ;/ http://pastebin.com/nTMQHPJZ Co robię źle ? -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przenosze. Do OOP to jeszcze daleko. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok czyli usuwam parent::sendNewOrderEmail();
jak mogę dostać się do tej zmiennej $mailer ? -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$this kolego $this
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
? -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
Bierzesz sie za klasy i naprawde nie wiesz co to jest $this i do czego sluzyc?
$this->mailer i mailer ma być właściwością klasy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czyli nie mogę pobrać tego mailera w mojej klasie tylko muszę zmodyfikować tą którą rozszerzam ?
-------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
edit:
Cytat chciałbym nie modyfikując tej funkcji dodać własne parametry do niej jednak coś mi nie wychodzi ;/ I to zalozenie rozklada caly system, bo raczej bez modyfikacji tamtej funkcji nic nie zrobisz. Cytat Czyli nie mogę pobrać tego mailera w mojej klasie tylko muszę zmodyfikować tą którą rozszerzam ? No niestety nie. CHyba ze jakims cudem o to:Mage::getModel('core/email_template_mailer'); za kazdym razem zwraca ten sam obiekt -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:16 |