![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuję skryptu działającego jak ten:
http://timschlechter.github.io/bootstrap-tagsinput/examples/ jako "Objects as tags" czyli mamy tablicę typu: 1 : Jan 2: Adam 3: Wojtek 6: Jarek i wpisujemy w inputa literke J, to wyświetli podpowiedzi Jan, Jarek, a gdy wybierzemy Jan, wartością przesyłaną w inpucie będzie nie Jan a 1 (liczba w tablicy przypisana do Jan). Rzecz jasna żeby po przecinku wprowadzać kolejne osoby. Skrypt byłby na początku idealny, jednakże nie działa mi on w Chromie (mam na myśli wersję trzymaną na dysku) i też miałem problemy które są opisane w tym poście: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=236022 także ze względu na niejasną dokumentacje, niezrozumiały kod szukam czegoś innego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jsfiddle
#1: obiekty w tablicy: BYŁO: { id: 54, text 'Jan Kowalski'} JEST: { id: 54, text: 'Jan Kowalski'} #2: Ładujesz plugin do inputa na $(document).ready() a tablicę danych dostarczasz podczas odczytu skryptu = jeszcze przed zdarzeniem .ready() #3: drobnostki w jsfiddle podczas załączania plików css i js Pozdrawiam Ten post edytował kpt_lucek 23.10.2014, 21:10:30 -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
wszystko śmiga, chciałbym jednak, żeby po załadowaniu strony był np. tylko Jan Kowalski i Staś Stasiowaty
wiem że kasując linijkę $('#e21').select2('data', preload_data); po załadowaniu strony nie wyświetlą się wszystkie wartości w tablicy |
|
|
![]()
|
|
wszystko śmiga, chciałbym jednak, żeby po załadowaniu strony był np. tylko Jan Kowalski i Staś Stasiowaty wiem że kasując linijkę $('#e21').select2('data', preload_data); po załadowaniu strony nie wyświetlą się wszystkie wartości w tablicy Ajax? -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
chcialbym uniknąć ajaxa, po prostu w tym inpucie jest np. VALUE="54,55" i wyświetla zgodnie z tablicą tam przesłaną przypisane tam imiona
|
|
|
![]()
|
|
Nie testowane -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Podsunąłeś mi w sumie rozwiązanie, wykonałem je nieco inaczej ale bazowałem na twoim pomyśle. Dzięki wielkie za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:08 |