Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Klawiatura dla programisty, Coś dobrego... ; )
Dejmien_85
post 21.10.2014, 17:20:02
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam szanowne grono!

Po ostatnim nieudanym zakupie (Microsoft Comfort Curve - głównie chodzi o to, że przycisk alt jest niestandardowy, "macowy", tj. wysunięty dalej w prawo i wymusza wciskanie go małym palcem, co mnie rozprasza, bo całe życie pisałem na standardowych klawiaturach, w pracy takie mam, znajomi też takie mają, ogólnie trochę się nawet przestawiłem i czasem w pracy potrafię strzelić sobie różne ciekawe doświadczenia, bo piszę coś i zamist alta wciskam klawisz "windows", który w połączeniu z różnymi literakami wywołuje różne efekty, m.in. blokowanie ekarnu, a czasem nawet i różne zachowania, których nie jestem w stanie powtórzyć).

Była klawiatura kosztowała coś około stówki, nie pamiętam już, ale odstawiam ją po kilku miesiącach użytkowania, bo po prostu ten "alt" za bardzo mi wadzi.

Dzisiaj sobie kupiłem Logitecha K120 - wszedłem do sklepu, zapytałem się sprzedającego jaką poleca i powiedział mi, że ma taką od 8 lat i chodzi, więc wziąłem (a teraz się zastanawiam nad tym, jak to możliwe, facet się zapierał, że to biznesowa klawiatura, że sprzedają takie do różnych firm i później mają ciche tygodnie, bo podobno takie dobre, że nie wymieniają ich) - kosztował coś około 40 zł (nie pamiętam nawet ile, z dzisiejszymi karatami zbliżeniowymi człowiek nie wie nawet ile wydaje - ciężkie czasy), w ręce ładnie leży, jednak mam niedosyt.

Marzę o małym cudzie - w końcu programowanie to moja praca, do cholery, należy mi się jakaś porządna klawiatura.

I tutaj zgłaszam się do was z pytaniem - powiedzcie mi proszę, czy może spotkaliście się z jakąś ciekawą klawiaturą, która rozkochała wasze paluszki? Cena nie gra roli, szukam czegoś naprawdę dobrego. Jedna uwaga - nie chcę żadnych ergonomicznych itd, chcę standardowy układ, aby później nie mieć problemów przy kompach w pracy, przy kompie żony, przy lapkach i kompach znajomych.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:48