![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.. moze ktos mi pomoze ,szukalem na forum ale niestety tylko podobne
jest taka sprawa ze chce po stronie klienta wykonac obliczenia (np. symulacje rozpadu ) i wyniki przeslac na baze danych mysql przez php ,ale mam problem z przekazanien danych z javascriptu do php to znaczy wykonalem to przez formularz , (bo nie znamm innej metody) skrypt nizej dziala , ale chcialbym aby te dane po obliczeniu byly wysylane bez wciskania na przycisk OK same automatycznie funkcja nie jest istotna przekazuje w niej zmienne do formularza Kod <script language="javascript"> Tablica=new Array(); function Rozpad() { var u=1, dt=0.1, du=0, k=1.0, index=0; var Tablica=new Array(); for( var t=0;t<1; t+=dt) { u=u+(-k*u)*dt; Tablica[Math.round(index)]=u; index++; } document.forms["dane"].elements["test"].value = Tablica; }; </script> <body> <FORM ACTION = "wynik.php" METHOD ="post" enctype="application/x-www-form-urlencoded" NAME ="dane"> <input type="hidden" name="test"> <input name="ok" type="submit" onDblClick="Rozpad()" value="Symuluj"> </FORM> </body> te dane wysylam do innego pliku php a z niego do bazy moze ktos zna inny sposob wysylajac dane automatycznie bez formularza dzieki bardzo za pomoc o ile ktos sie zlituje hyh obliczenia na kliecie i orzesylanie do bazy to nie jest moj wymysl to jest konieczne w moim projekcie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekazanie danych z JavaScript'u do php jest niemożliwe.
Istotą działania JavaScriptu jest to że wykonuje się on po stronie klienta, już po wykonaniu skryptu php ( po stronie serwera ). To tak jakbyś chciał ruszyć samochodem a dopiero potem do niego wsiąść ![]() A nie prościej wykonać oblicznia za pomocą php ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz to zrobic tak:
- wykonujesz obliczenia w js - wyniki wstawiasz do pola formularza document.forms["dane"].elements["test"].value = Tablica chociarz nie wiem czy mozna taki sposob przekazac tablice - wysylasz formularz za pomoca js - pobierasz w php zmienne z POST lub GET - zapisujesz dane do bazy danych Cytat A nie prościej wykonać oblicznia za pomocą php ?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie ten skrypt to wykonuje tak jak napisales w punktach juz mam to wlasnie to wyzej ale mam taki PROBLEM zeby ten FORMULARZ SAM SIE WYSLAL ( po wykonaniu obliczen)
W moim wypadku musze uzyc obliczen po stronie klienta poniewaz potrzebuje pomocy obliczeniowej kompow nieuzywanych na uczelni . MOZE KTOS WIE JAK WYSLAC AUTOMATUCZNIE FORMULARZ BEZ KLIKANIA NA BUTTON ![]() helppp |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Google:
Kod document.forms["dane"].submit();
|
|
|
![]()
|
|
DZiekuje bardzo
ale mam pytanko w ktorej linijce powyzszego kodu to umiescic bo kombinowalem i nic nie dziala i czy ostatni input w formularzu gdzie jest submit ma byc? ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
BArdzo dziekuje za pomocccccc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:24 |