![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Około rok temu zakupiłem skrypt na reklamy w PHP, od początku chciałem go używać w panelu bocznym wybranego przeze mnie CMS. Wybrałem osobny skrypt PHP z powodu, że mogę go wrzucić do obojętnie jakiego sys. cms po fora, aż po blogi, jednak mam problem z jego umieszczeniem w panelu bocznym. Nie mam zielonego pojęcia jak go wywołać. Od razu mówię; jestem zielony w tym, a kontakt z autorem się urwał (zaczął mnie olewać) stąd też prośba do Was o pomoc. Znajomy webmaster mówi, że nie da się nic z tym zrobić, ale ja zawsze wolę się upewnić.
Skrypt jest na: http://www.nauka-rp.pl/banner/ Powinien działać na zasadzie: http://pawno.pl/ A chciałbym go wrzucić do: http://www.nauka-rp.pl/index Proszę o pomoc. Plików raczej nie udostępniam, chyba, że administratorowi tego portalu, bo jemu to raczej można zaufać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co my wróżki ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ktoś lubi to wiesz.. Dodam, że próbowałem to wrzucić za pomocą iframe, niestety musiałbym dodać masakrycznie dużą wysokość aby było to okienku po kliknięciu buttona.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej nie rozumiesz że bez kodu to można guzik pomóc? Skoro nie chcesz dać kodu to po kiego wałka zadajesz pytanie.
|
|
|
![]()
|
|
To co, ja mam udostępnić kod pisany na zamówienie ponieważ nie umiem go wrzucić? Mam troche do stracenia, wiesz. Udostępnię kod wywołujący skrypt.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Includujesz sobie ten skrypt do pliku a za wyświetlanie odpowiada to:
więc printujesz i gotowe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
A jakoś po polsku? W sensie jak mam to na podstronie /banner/ to wystarczy, że sam ten kod co podałeś wrzucę?
@reff |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 14 Dołączył: 27.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakiego cms-a chcesz użyć do tego ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakiego cms-a chcesz użyć do tego ? Sądząc po linku jaki dał jest to IP.Board. A wracając do tematu - iframe to kiepski pomysł. @MixTape: Nikt Ci tu nie wskaże szybkiego i łatwego rozwiązania do wstawienia tego skryptu. Najbardziej eleganckim rozwiązaniem byłoby wstawienie go jako pluginu czy też boxa, tak żebyś mógł to włączyć czy też wyłączyć z admina i żeby jako tako to wyglądało. Oczywiście możesz kombinować z iframe, ale to najgorsze z możliwych rozwiązań. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 14 Dołączył: 27.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wracając do tematu - iframe to kiepski pomysł. kolego b4rt3kk kolega MixTape skoro dał komuś do napisania (odpłatnie) skrypt to raczej się na php nie zna i nie będzie go w żadej sposób przerabiać chyba że znowu zapłaci (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) MixTape poszukaj czy masz do swojego cms-a jakieś narzędzie do wyswietlania w treści na przykład artykułu plików php wiem że na przykład do CMS - Joomla taki component nazywa się JUMI. |
|
|
![]()
|
|
Mam coś w stylu "custom sidebar blocks" i tam można wrzucać kod HTML/CSS/PHP tylko, że ja nie wiem który, bo ten co mi podał wyżej xart to wyrzuca błędy. Nie mam pojęcia jaki kod wrzucić i jak go wywołać aby działał poprawnie (skrypt)
|
|
|
![]()
|
|
w przypadku componentu JUMI podaje się ścieżke i nazwę do pliku w którym jest skrypt. Uzytkownik otwierający dany artykuł wywołuje też ten skrypt - idźmoże tym tropem
|
|
|
![]()
|
|
To jest czysty kod PHP, HTML, a ja chcę po prostu Was prosić o radę jak go wrzucić albo jaki kod wkleić do tego skryptu pamiętając, że mam do dyspozycji html,php. Nie mam opcji ścieżek do pliku, a w php jestem zielony.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:11 |