![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2004 Skąd: Oleśnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z plikiem .htaccess wpisuje to niego regulke:
Kod RewriteEngine On RewriteRule ^art([0-9]+).php+ index.php?dzial=artykuly&id=$1 i powinno mi zmienic link: nazwa.pl/index.php?dzial=artykuly&id=1 na link nazwa.pl/art1.php niestety na moim serwerze nie dziala. Probowalem to samo zrobic na innym serwerze i wszystko dzialalo idealnie. Sprawdzalem w konfiguracji serwera czy jest wlaczona opcja mod_rewrite i okazalo sie, ze jest. W czym tkwi problem ? Czy cos jeszcze musze dopisac do tej regulki ? -- || EDIT || -- Właśnie zauważyłem, że na moim serwerze jest Apache 2 a na innym 1.3.3 moze to jest przyczyna ? Pozdrawiam i dziekuje bardzo za odpowiedz. Ten post edytował Napoleon 4.12.2004, 21:57:09 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś pewien że na obydwu serwerach jest zainstalowany mod_rewrite? I plik index php istnieje w tym samym katalogu co .htaccess?
Jak już nic nie będzie działać, to weź sobie utwórz katalog, wsadź do niego plik .htaccess: Kod RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-F RewriteRule ^art([0-9]+).php+ ./index.php?dzial=artykuly&id=$1 I plik index.php:
I wywołaj server/twoj_katalog/art123.php - i powinien ci wypisać że dzial=artykuly i ze id=123... -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustaw tworzenie logów dla mod_rewrite
Kod RewriteLog "c:\program files\apache group\apache\logs\rewrite.log" RewriteLogLevel 9 a potem przeanalizuj to co ci wypisze -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:50 |