![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, proszę pomocy męcze problem już 2 dni i nie wiem o co chodzi
otrzymuje błąd You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1 w zapytaniu
nierozumiem dlaczego pisze że błąd jest w lini 1 ale w jakim pliku? wszędzie w zapytaniach mam or die(mysqli_error($sql)) a żadnego konkretnego błedu nie widze nie jestem pewien że błąd wywala powyższe zapytanie ale doszedłem do tego wklejając echo w różne miejsca i przed tym zapytaniem sie wyświetla po nim już nie, pozatym błąd wywala się tylko przy 8 stronie z 9 każda inna działa normalnie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli na stronie 8 z 9 to chyba nie to zapytanie wkleiłeś? Bo ja tu żadnych zmiennych nie widzę, w zależności od strony...
Kolejna sprawa - błąd zwraca SQL, a nie PHP. A dla SQL 1 wiersz to właśnie wiersz z Twoim zapytaniem... Zrób tak:
I wklej tutaj wynik powyższego kodu (jeśli nie zauważysz błędu od razu) lub odpal bezpośrednio na bazce, rozbijając poszczególne człony zapytania na kolejne linie. Wtedy dostaniesz bardziej szczegółowo, która to linia. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadza się prawidłowe pytanie z zmiennymi to
ale to testów wywaliłem zmienne i wstawiłem stringi żeby być bliżej problemu po wklejeniu
otrzymuje
mam jakiś postęp: moje spostrzeżenia: LIMIT 338,50 - od rekordu 339 do 370 wywala ten błąd, następnie zapytanie wkleiłem bezpośrednio do PhpMyAdmin poniżej wynik, wnioskuje że błąd się pojawia ponieważ kod to 0 kod id 1366 27210 0 27574 0 27570 0 27572 itp tylko nie rozumiem w czym tu przeszkadzają te 0 dodam jeszcze że po wklejeniu tego "SELECT kod, id FROM zamowienia_towar WHERE id!='0' zamowienia_towar.dostawca LIKE 'ccs' ORDER BY nazwa ASC LIMIT 350,50" beśpośrednio do SQL w PhpMyAdmin też wyświetla ten sam błąd po wklejeniu tego "SELECT kod, id FROM zamowienia_towar WHERE id!='0' zamowienia_towar.dostawca LIKE 'ccs' ORDER BY nazwa ASC LIMIT 338,50" normalnie otrzymuje wynik Ten post edytował adi456 17.10.2014, 16:00:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Komunikat bledu mowi, ze masz blad obok nawiasu.
Mowisz, ze blad pojawia się, gdy zmienisz warunki limitu. Kurcze, trudno uwierzyć w oba punkty, gdyz: w zapytaniu nigdzie nie masz nawiasu warunki limitu nie mają wplywu na blad skladni zapytania -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W obydwu zapytaniach, które określasz jako wklejane, nie ma warunku binarnego:
Sprawdź dobrze co wykonujesz realnie, a co testujesz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dlatego że masz wszędzie taki die wstawiony to się nie dziw że nie wiesz gdzie. wstaw coś takiego np: do wszystkich zapytań. jesteś wielki!, znalazłem trefne zapytanie, 5 min i po problemie. A na przyszłość mam nauczke że szukanie problemu echem to idiotyczny pomysł. Ten post edytował adi456 17.10.2014, 23:27:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:40 |