![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
korzystam z jwplayer, w którym można umieścić 2 źródła (o różnej jakości transmisji) w jednym odtwarzaczu dzięki zawarciu ich w pliku .smil, który jest wczytywany przez odtwarzacz. Niestety mam problem, na jednym serwerze (apache + php5) odtwarzacz wczytuje plik prawidłowo, lecz na drugim (nginx + php5) nie. Pokazuje error: manifest not found or invalid, czyli jakby go nie rozpoznawał. Gdy przez przeglądarkę wejdę w adres tego pliku smil to wyświetla mi się jego zawartość (a na serwerze na którym to działa, nie wyświetla się jego zawartość, lecz jest on pobierany na komputer). W czym może leżeć problem? Czy to wina php? Nie rozumiem dlaczego na jednym serwerze działa a na innym nie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
korzystam z jwplayer, w którym można umieścić 2 źródła (o różnej jakości transmisji) w jednym odtwarzaczu dzięki zawarciu ich w pliku .smil, który jest wczytywany przez odtwarzacz. Niestety mam problem, na jednym serwerze (apache + php5) odtwarzacz wczytuje plik prawidłowo, lecz na drugim (nginx + php5) nie. Pokazuje error: manifest not found or invalid, czyli jakby go nie rozpoznawał. Gdy przez przeglądarkę wejdę w adres tego pliku smil to wyświetla mi się jego zawartość (a na serwerze na którym to działa, nie wyświetla się jego zawartość, lecz jest on pobierany na komputer). W czym może leżeć problem? Czy to wina php? Nie rozumiem dlaczego na jednym serwerze działa a na innym nie. na moje oko kwestia naglowkow, sproboj dla apache i dla nginx: curl -i -X HEAD "http://server/plik.smil" i obadaj roznice -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź.
Różnica: Na nginxie (tam gdzie nie działa) jest: Content-Type: text/plain Na apachu: Content-Type: application/smil Jak mogę rozwiązać problem z obsługą? Coś nie tak z obsługą xmla? Bo przecież smil to zwykły xml z tego co mi się wydaje, więc dlaczego php traktuje mój smil jako zwykły plain text Ten post edytował heklind 15.10.2014, 20:41:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli masz standardowa konfiguracje nginxa to edytuj plik /etc/nginx/mime.types i dodaj w nim wpis:
Kod application/smil smil; powinno rozwiazac problem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pomogło! Wielkie dzięki za pomoc! Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 02:18 |