![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 1 Dołączył: 7.06.2009 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę wprowadzić nietypową komunikację między moimi 2 stronami, otóż: przy wczytywaniu jednej ze stron, miałby uruchamiać się automatycznie skrypt js, który wykonywał by jedno polecenie js na drugiej ze stron... ktoś mógłby mnie naprowadzić jak to zrobić? Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domeny czy podstrony?
DOmeni NIE http://en.wikipedia.org/wiki/Same-origin_policy Jak podstrony to nawet cookies napisz dokladnie co chcesz zrobic BTW -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 1 Dołączył: 7.06.2009 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chciałem tego robić bo komuś może się nie spodobać, moja kuzynka uczestniczy w pewnym konkursie, ludzie oddają głosy na jej galerie, wszystko było ok, ale pojawił się jakiś nieuczciwy gracz, średnio raz dziennie o tej samej godzinie nabija sobie 1000głosów, niestety w regulaminie konkursu nie ma żadnej wzmianki o botach itd...
staje się jasne że dana osoba szybko wyszła na pierwsze miejsce, więc ja też zamierzam grać nie fer. na programowaniu w html/php znam się dobrze ale na javascripcie już nie do końca, posiadam różne strony, na jednej z nich mam np. 3000 unikalnych użytkowników, chciałbym na niej zamieścić skrypt który automatycznie oddawał by głos właśnie na tej stronie w innej domenie... jeżeli wejdzie się na strone konkursu wystarczy w konsoli wydać polecenie: bnt.ajax('glosuj','numer'); i glos zostaje oddawany, tylko wiadomo musi być unikalne ip, dlatego pomyślalem o javie, bo np w curlu nie da sie tego zrobic... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 19:38 |