![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przenoszę stronę, z adresu A na adres B. Strona różni się nazwą tylko pod względem końcówki domeny tzn. przenoszę z adresu "adres.vv.si" na adres "tensamadres.esy.es". Strony są postawione na tym samym hostingu. No więc tak... idąc dalej, mam nadzieję, że za bardzo nie mieszam :-) (pozdrawiam) Skopiowałem pliki z serwera FTP ze strony vv.si, na stronę esy.es. Więc poszło wszystko dobrze bo zamiast komunikatu o błędzie jakimś rozszerzonym pojawia się: "Błąd łączenia się z bazą danych". To znaczy, że zrobiłem wszystko dobrze poza importem bazy danych. Bardzo zależy mi na pomocy. Pozdrawiam. Feniks01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro kopiowałeś z jednego konta na inne to też musisz przenieść BD na nowe konto.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Też tak robię. Udało mi się już przenieść stronę na inny FTP i bazę danych. Wcześniej wyświetlało się "Błąd łączenia się z bazą danych", to teraz wyświetla się (uwaga: tylko po wpisaniu właściwych danych): "Parse error: syntax error, unexpected T_SL in /home/u843695718/public_html/wp-content/plugins/wp-missed-schedule/wp-missed-schedule.php on line 213: Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Feniks01 Jak pisałem wcześniej wrzuciłem bazę danych na adres.esy.es z poprzedniego adresu. To samo zrobiłem z plikami na FTP. Niby strona jest wrzucona wraz z bazą danych, ale jakiś błąd się pojawia. Dodam, że mam Wordpress i problem pojawia się, gdy modyfikuję plik wp-config.php (czyli uzupełniam dane o właściwą nazwę bazy danych, użytkownika i adres hostingu) Poza tym plikiem nic więcej nie modyfikowałem. Od usługodawcy hostingu, dowiedziałem się, że skoro wyskakuje mi błąd 'syntax error, unexpected $end' to oznacza, że mam jakieś nie zamknięte skrypty. Jednak poza tym nic więcej nie wiem. Jestem zielony w tym temacie. Proszę o pomoc! Pozdrawiam, Feniks01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób przenosisz bazę danych?
|
|
|
![]()
|
|
Importuję za pomocą importera w panelu bazy MySQL.
Dodam, że zaktualizowałem też adresy w bazie, aby były aktualne. Tzn. zmieniłem z adres.vv.si, na adres.esy.es, co jest właściwym adresem, gdyż na niego przenosiłem stronę. Sądziłem, że to pomoże w naprawieniu problemu, jednak tak się nie stało. Problem nadal się pojawia: "arse error: syntax error, unexpected T_SL in /home/u843695718/public_html/wp-content/plugins/wp-missed-schedule/wp-missed-schedule.php on line 213" Pozdrawiam, Feniks01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtym pliku znajdź coś podonego do w okolicach podanej linii
<<<SLOWO ... SLOWO; ten drugi z ; na końcu powinien być na samym początku linii. żadnych spacji, tabów i innych znaków. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro się tylko adres zmienił to po co gdziekolwiek pliki przenosisz? Nie wystarczyło zwyczajnie dns-ów przepiąć?
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 09:58 |