![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem gdyż w swoim przykładzie muszę użyc pętli do... while i funkcji pierwiastka (sqrt) (nie może to być pow).
Głowie się i ciągle nie mogę wpaść na dobre użycie tych dwóch funkcji gdyż co chwilę otrzymuję nieskończoną pętle przeciążająca serwer. Musi to być pętla która uzasadnia użycie do...while a nie samego while. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam masło ale nie wiem z jakiego mleka, a na dodatek nie mogę wiedzieć z której krowy było mleko.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli moja instrukcja jest niejasna to podaje oficjalną:
Skonstruuj stronę HTML z przykładem/przykładami w PHP oraz ich opisem ilustrującą następujące zagadnienia: instrukcja do-while pierwiastkowanie Należy skonstruować co najmniej jeden przykład ilustrujący oba zagadnienia razem. No i problem mam z ostatnią instrukcją |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej, a teraz pokaż co już masz i z czym masz problem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry humor z rana to można i gotowcem zarzucić
![]()
PS: Przy użyciu pętli do... while i sqrt możesz obliczyć jedynie pierwiastki o wykładniku parzystym. Ten post edytował Wazniak96 13.10.2014, 08:21:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:04 |