![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem związany ze sprawdzaniem pól w skrypcie dzięki którym miało by wyglądać to następująco.
Użytkownik który nie wypełni owych pól otrzymuje informacje aby te pola wypełnił. A tak wygląda kod który sobie przygotowałem, natomiast nie wiem gdzie go dodać ponieważ mimo tego że dodałem kod to strona nie działa, a jak usunę ten kod strona działa jak ulał lecz nie ma pobierania tych funkcji. Oto kod jaki posiadam: http://pastebin.com/S3rrJn1t A ten kod chciałbym dodać do tego pliku .php Kod if(empty($_POST['name']) empty($_POST['age']) || empty($_POST['skin'])) { $container.=' <div class="error"> <p><em>Wypełnij wszystkie pola!</em></p> <ul>'; if(empty($_POST['name'])) { $container.='<li>Wypełnij imię postaci.</li>'; } if(empty($_POST['age'])) { $container.='<li>Wypełnij datę urodzenia postaci.</li>'; } if(empty($_POST['skin'])) { $container.='<li>Wybierz skin postaci.</li>'; } $container.='</ul> </div>'; } else { $cquery = $db->query("SELECT Count(uid) FROM `ac_game_players` WHERE `name` = '{$_POST['name']}'"); $row = mysqli_fetch_row($result); if($row[0] > 0) { $container= '<div class="error"><p><em>Taka postać już jest w bazie danych.</em></p></div>'; } Poradziłem sobie natomiast jak ustawiłem kod tak:
To kod wczytuje, ale za to nie pobiera informacji jak pole nie jest wypełnione. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:11 |