![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Chciałbym przywrócić źródła skryptu z commitu X. Jak to zrobić? reset --hard X nic nie daje - stare źródła zostają. Proszę o szybką pomoc ![]() Dzięki! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod git checkout XXXXXX
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz cofnąć ref na wcześniejszy commit czy zrobić roll-back?
Jeżeli rollback to: git revert to utworzy Ci commit/y cofające zmiany aż do określonego hasha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czym się różni rollback od cofnięcia commitu? Mam ten sam problem, chciałem cofnąc i nie wiem jak
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się udało cofnąć do konkretnego commit-u ale teraz push nie chce przejść bo mam nieaktualną wersję..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz zrobić
Cytat git push --force (tylko wtedy nadpiszesz na chama commity, być może usuwając wcześniejsze, ktore są na serwerze) A tak ogólnie, można jeszcze cofać przez Cytat git rebase HASH_COMMiTU -i i mozemy sami wybierać, ktore commity bierzemy, ktore wylatuja http://git-scm.com/book/en/Git-Tools-Rewriting-History no i jeszcze są rozne inne metody, zalezy co sie chce osiagnac (ja zwykle wpisuje w google po angielsku opis problemu, np. how revert git commit, i wchodze na stackoverflow, gdzie zwykle jest to bardzo dobrze opisane, lepiej nawet niz w dokumentacji (chociaz dokumentacje tez warto przejrzec)) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chodzi tylko o cofnięcie jednego pliuk (lub kilku) to polecam:
Kod git checkout [commit-ref] -- [filename] jeśli chodzi o commit-ref (hash) to można też użyć pewnych skrótów, np. Kod master~5 # pięć commitów wstecz od podanego refa
HEAD^ # jedna rewizja wcześniej -------------------- :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:15 |