![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, dziś robiłem skrypt do tworzenia postaci do gry i nie wiem co jest nie tak, gdyż po wybraniu Płci mężczyzna czy nawet kobieta wysuwają mi się na pola z obrazkami na których powinien by działać skrypt zaznaczenia, aczkolwiek jest problem gdyż nic się nie dzieje.
Skrypt działa forum MyBB, a tak wygląda na screenie: ![]() Oraz posiadam taki kod addchar.php http://pastebin.com/8Z1iRvfc A na górze posiada ów kod Java Kod <script type="text/javascript"> jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".wybor_postaci").click( function () { if( jQuery("#myskin").val() != jQuery(this).attr("id").substr(2)) { jQuery(".wybor_postaci").fadeTo("fast", 0.6); jQuery(this).fadeTo("slow", 1); jQuery("#myskin").val(jQuery(this).attr("id").substr(2)); } else { jQuery(".wybor_postaci").fadeTo("slow", 0.6); jQuery("#myskin").val(""); } }); }); </script> <script> function loadSkins() { var skin = document.getElementById('skin'); id = skin[skin.selectedIndex].value; if(skin[skin.selectedIndex].value == 0) { jQuery(".wybor_postaci").fadeTo("fast", 1); jQuery("#myskin").val(""); jQuery(".postacie_skiny_k").hide("slow"); if (jQuery(".postacie_skiny_m").is(":hidden")) { jQuery(".postacie_skiny_m").show("slow"); } } else if(skin[skin.selectedIndex].value == 1) { jQuery(".wybor_postaci").fadeTo("fast", 1); jQuery("#myskin").val(""); jQuery(".postacie_skiny_m").hide("slow"); if (jQuery(".postacie_skiny_k").is(":hidden")) { jQuery(".postacie_skiny_k").show("slow"); } } else { jQuery(".postacie_skiny_k").hide("slow"); jQuery(".postacie_skiny_m").hide("slow"); jQuery(".wybor_postaci").fadeTo("fast", 1); jQuery("#myskin").val(""); } } </script> <script type="text/javascript" src="../jscripts/jscolor/jscolor.js"></script> Bardzo prosił bym państwa o pomoc, gdyż po kliknięciu chciałbym aby wybierało obrazek tak jak powinno. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W którym miejscu umieszczasz skrypt z deklaracją funkcji loadSkins(), bo powinien się znaleźć w nagłówku <head></head>.
Ponadto po co mieszać jQuery ze zwykłym JavaScript-em, dlaczego nie używasz skróconego zapisu dla jQuery oraz JavaScript to nie Java. Poza tym wszystko powinno działać, chociaż musisz literówki/formatowanie kodu sprawdzić, no i dla wieku powinieneś raczej użyć pola tekstowego, bądź też zapytać o datę urodzenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poradziłem sobie z tym wyborem, aczkolwiek chciałbym do tego kodu dodać funkcje która sprawdza czy kod nie jest taki sam.
Zrobiłem taki kod i nie wiem gdzie mam go dodać aby funkcja odbierała go, ponieważ jak dodam kod to wtedy robi się biały ekran na stronie i nie można nic z tym zrobić. Czy ktoś może powiedzieć mi gdzie to dodać? Kod if(empty($_POST['name']) empty($_POST['age']) || empty($_POST['skin']))
{ $container.=' <div class="error"> <p><em>Wypełnij wszystkie pola!</em></p> <ul>'; if(empty($_POST['name'])) { $container.='<li>Wypełnij imię postaci.</li>'; } if(empty($_POST['age'])) { $container.='<li>Wypełnij datę urodzenia postaci.</li>'; } if(empty($_POST['skin'])) { $container.='<li>Wybierz skin postaci.</li>'; } $container.='</ul> </div>'; } else { $cquery = $db->query("SELECT Count(uid) FROM `ac_game_players` WHERE `name` = '{$_POST['name']}'"); $row = mysqli_fetch_row($result); if($row[0] > 0) { $container= '<div class="error"><p><em>Taka postać już jest w bazie danych.</em></p></div>'; } Ten post edytował Traider 10.10.2014, 10:30:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:02 |