![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam takiego stringa: Kod xxxx|1234|yyyy| i chciałbym aby wynik końcowy był taki: Kod xxxx yyyy|1234|| Zdaję sobie sprawę, że to będzie działanie dwuczęściowe: znalezienie stringa i skopiowanie go w odpowiednie miejsce, albo i trzyczęściowe: znalezienie stringa, znalezienie miejsca do skopiowania i skopiowanie w to miejsce). W celu dokonania pierwszej części znalazłem poniższy kod:
Jednak wynik tego kodu to: Kod 1234|yyyy Wybrane zostało wszystko pomiędzy zewnętrznymi separatorami. Nie wiem jak zrobić, żeby wybrać tylko string między drugim i ostatnim separatorem? Pewnie jeśli ogarnę to to będę mógł wybrać tekst od zera do pierwszego separatora i dokleić skopiowany. Jakby ktoś miał jakiś pomysł to z góry dziękuję. ROZWIĄZANIE (może komuś się przyda) Kod SELECT Adresat,
CONCAT( SUBSTRING(Adresat, 1, LOCATE('|', Adresat) - 1), " ", SUBSTRING(Adresat, LOCATE('|', Adresat, (LOCATE('|', Adresat) + 1)) + 1), SUBSTRING(Adresat, LOCATE('|', Adresat), LOCATE('|', Adresat, (LOCATE('|', Adresat) + 1)) - (LOCATE('|', Adresat) - 1)) ) FROM ibank.Adresat WHERE id=107479 Ten post edytował L0k0 7.10.2014, 11:54:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:04 |