![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postanowilem użyt tego pluginu do walidacji formularza. Niestety potrzebuje jeszcze aby podczas tej walidacji pokazywał się obok inputa div z obrazkiem czy poprawnie zostało wypisane pole czy też nie, nie wiem jak dokładnie to zaimplementować
Kod $(document).ready(function() { $("#formularz").validate({ rules: { name: { required: true, minlength: 2 }, email: { required: true, email: true }, url: { url: true }, comment: { required: true } }, messages: { name: { required: 'Pole wymagane', minlength: 'Wpisz conajmniej {0} znaki' }, email: { required: 'Pole wymagane', email: 'Wpisz poprawny adres email' }, url: { url: 'Wpisz poprawny adres URL' }, comment: { required: 'Pole wymagane' } } }); // $('#reg').click(function() { // if($("#cname").hasClass("valid")) // console.log("poprawnie"); // else // console.log("niepoprawnie"); // }); $('#cname').on("keyup", function(){ if($("#cname").hasClass("valid")) console.log("poprawnie"); else console.log("niepoprawnie"); }); $('#cemail').on("keyup", function(){ if($("#cemail").hasClass("valid")) console.log("poprawniem"); else console.log("niepoprawniem"); }); }); Probowałem robić pewne podchody by to aktualnie zmieniać status, ale to nie działa tak jak bym chciał, bo wystarczy ze wkleje poprawnie cos do pola to plugin nie wywali bledu, ale moje keyupy wywala ze niepoprawne. Chyba ze cos w pluginie samym da sie dodatkowego zrobic. Cel jest taki aby był ten komunikat o bledzie z pluginu na dole pod inputem, a obok ikonka o poprawnym wpisaniu lub blednym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:46 |