![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt który z określonej strony przez "simple dom html" wyciąga stamtąd adres obrazka (przykladowy adres. strona.pl/ade.php?usr=YW5kcmVhc2xvZ2lzdGlr&dmn=Z21haWwuY29t).
Następnie muszę pobrać ten obrazek na lokalny serwer, jest tam zapisany adres email, wklejam więc: file_put_contents('obrazek.png', file_get_contents(trim($obrazek))); jednak zamiast pobrać cały obrazek, pobiera jedynie suffix czyli to co jest przed @ a za już nie mimo że jest to jeden obrazek. Wkleiłem więc adres obrazka na sztywno (adresy się nie zmieniają) i .... pobrał się cały. Jak to jest możliwe i co zmienić żeby się dowiedzieć o co chodzi ? Mój kod ($response to odpowiedź z curl która jest ok):
$obrazek to oczywiście adres obrazka, wyświetlam go przy każdym uruchomieniu skryptu, to właśnie ten adres skopiowałem do kodu gdy zaczął działać, pytanie czemu nie działa w zmiennej ? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To akurat było dobrze, okazało się że znak & zamieniało na & cięzka do wykrycia bzdura
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadywałem
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 23:57 |