![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem jest tak błachy, że jego znalezienie w googlach jest niewykonalne. Załóżmy, że mam: "Folder główny": PLIK index.php Folder ajax PLIK ajax.php Folder var PLIK ustawienia.php PLIK config.php PLIK funkcje.php Do pliku ajax.php chcę wczytać plik ustawienia.php, jednak plik ustawienia.php wczytuje pliki config.php i funkcje.php Plik ajax.php require("../var/ustawienia.php"); Plik ustawienia.php require("var/config.php"); require("var/funkcje.php"); Plik index.php require("var/ustawienia.php"); Z plikiem index.php nie ma żadnego problemu, domyślam się w jaki sposób działają te ścieżki jednak nie mam pomysłu jak wczytać do pliku ajax.php tak samo jak do index.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś w pliku ustawienia.php "../var/..." ? ;]
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtedy do pliku index.php się to nie wczytuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak całość idzie do pliku index to pełne ściezki muszą być.
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz ustawić pełne ścieżki, a ja swego czasu ustawiałem w górnej części pliku zmienną $dir = ''; i tam ustawiałem sobie np.: '../' '../../' itd.., co prawda może niezbyt dobre rozwiązanie, no ale działało
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prościej użyć __DIR__
-------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:43 |