![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka.
Mam mały problem. Kod:
W tej wersji nie wywala żadnych błędów. Po prostu nic się nie dzieje. Ten post edytował NickOver 3.10.2014, 07:14:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal linię nr 4
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz blad bazy. Tyle czasu na forum to powinienes juz go sobie sam wyswietlac....
Temat: Jak poprawnie zada pytanie Opanuj wkoncu te pare podstaw edit: ok, blad masz. Ale jeszcze wyswietl jak wygląda przygotowane zapytanie. Wszystko to masz w linku ps: co to za potworek:
Zajrzyj prosze do manuala... tam masz napisane jak ma wyglądac prawidlowo WHILE dla mysql_fetch_array... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Teraz pętla wygląda tak:
Nadal nie wyświetla wyników. Korzystałem z tego: http://php.net/manual/en/function.mysql-fetch-array.php Ten post edytował NickOver 3.10.2014, 07:26:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() mysql_error ma byc po mysql_query a nie w petli! W petli masz wyswietlac wyniki... Po to dalem ci linka i odeslalem do manuala, bys popatrzyl na to a nie rzucil na szybko okiem :/ Poza tym poprawiles zapytanie czy nie? Bo jak nie to nadal masz blad. Mowilem ci, bys wywietlil jak wyglada wygenerowane zapytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No właśnie w tym co patrzyłem wyswietlanie wyników było już po pętli. Najpierw sam dałem w pętli ale potem wywaliłem za nią.
Przecież jest zapytanie pokazujące jak wygląda zapytanie. Linia 33. Chyba ze chodzi Ci o to: "SELECT * FROM `user` WHERE nazwa = 'asd' AND zaint = 'TAK' " EDIT Bład jaki wywala po przeniesieniu mysql_error poza pętle:
Ten post edytował NickOver 3.10.2014, 08:14:32 |
|
|
![]()
|
|
No brawo. A twoja tabela ma kolumne NAZWA? Bo wg bazy nie.
Cytat No właśnie w tym co patrzyłem wyswietlanie wyników było już po pętli. Ke? W tym linku http://php.net/manual/en/function.mysql-fetch-array.php wyswietlanie wynikow zawsze JEST W PETLI -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Masz racje. Zasugerowałem się ostatnią linijką nie patrząc na cały kod. Ok. Po prostu jestem debilem. Wpisałem złą nazwę bazy danych, stąd wszystkie błędy ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:16 |