![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sluchajcie dokladnie
![]() Jak juz wiecie mam sieci DSL oparta na rotuerze D-Link DI 604. Czesc osob jest podlaczona do routera czesc do Switcha. Jedna osoba z sieci przylaczona do Switcha strasznie zapiercznia internet... lampka na switchu miga intensywnie ... Uzytkownik tego komputera mowi ze on wcale nic nie sciaga, wogole nie siedzi w necie. I teraz chcialbym sprawdzic pakiety wysylane przez tego usera ale nie wiem jak. Moze jakis program albo co ? I 2 sprawa - chcialbym mu ograniczyc transfer wysylania i odbierania plikow. Ale tylko temu jednemu userowi (jedno IP tylko jego). W jaki sposob to zrobic na tym routerze co ja mam o ile to wogole mozliwe ![]() Aha i tak przy okazji - Nie mam w sieci zadnych konfiguracji (ustawienia otoczenia sieciowego) kazdy ma zeby uzyskiwalo adres IP itd. automatycznie. MAm zamiar to zmienic. Z adresem IP nie bedzie problemu ale co userzy by musieli podac jako: brame domyslna, servery dns ![]() ![]() ![]() Z gory dzieki za pomoc. Mile widziane linki z odpowiedzia na pytania ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Zły temat(nazwa) prosze wyslac pw z propozycja a odblokuje (i linkiem do tematu)
--- odblokowane |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że najpierw powinieneś sprawdzić jakie opcje są udostępnione na stronie konfiguracyjnej routera (http://<ip_routera>/).
A odnośnie konfiguracji to raczej bym pozostawił automatyczne uzyskiwanie, a na routerze wszystko poustawiał... Jeśli chodzi o podgląd tego co on robi, to na aktualnej konfiguracji sprzętowej raczej nie wykorzystasz sniferka, więc musiałbyś albo przez softa routera to sprawdzić (czyli to o czym na początku pisałem ![]() -------------------- Com powiedział, powiedziałem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:22 |